ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΚΟΡΩΠΙ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ - ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ - ΚΑΜΕΡΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Αποφράξεις στα ” Βλάχικα”

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΒΛΑΧΙΚΑ

Όταν ακούμε Βάρη και ψητό στη σούβλα στο μυαλό μας κατευθείαν πάνε τα «Βλάχικα»! Κάθε Αθηναίος κρεατοφάγος στο άκουσμα της λέξεις «παϊδάκια» θα ανατρέξει εκεί… Στην πιο cult περιοχή της Βάρης και των Νοτίων Προαστίων. Εκεί που η τέχνη του «ανάβω τα κάρβουνα», έχει προαχθεί σε μαστοριά και οι ψήστες σε καλλιτέχνες της γεύσης. Τόσο κοντά από το κέντρο της Αθήνας. Αλλά και δίπλα στη Γλυφάδα, το Καλαμάκι, το Παλαιό Φάληρο, τη Βάρκιζα και τη Βουλιαγμένη. Αποτελούν πόλο έλξης στους καλοφαγάδες και ψαγμένους γαστρονομικά. Αλλά και στους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα και θέλουν να γευτούν γνήσιες Ελληνικές παραδοσιακές νοστιμιές! Τα εξοχικό και το αρνάκι στη σούβλα συνοδεύονται από το παραδοσιακότατο τζατζίκι και τις κομμένες στο χέρι τηγανιτές πατάτες. Αποφράξεις στα ” Βλάχικα”.

Η ιστορία των Βλάχικων

Αν ανατρέξουμε στην ιστορία των Βλάχικων, θα πάμε εκατό χρόνια πίσω και θα συναντήσουμε νομάδες με ρίζες από την αρχαιότητα. Κατά την εθνογράφο Αγγελική Χατζημιχάλη, οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής ήταν κτηνοτρόφοι, τσέλιγκες και τσοπάνοι οι οποίοι δεν είχαν δική τους γη ούτε μόνιμη κατοικία. Γι αυτό το λόγο τους χαρακτηρίζει ως «Νομάδες, Περπατάρηδες» κάτι αντίστοιχο με τους παλιούς Σαρακατσαναίους δηλαδή. Τον χειμώνα ζούσανε στους κάμπους και το καλοκαίρι ανεβαίνανε στα βουνά.. Η ζωή τους ήτανε μια συνεχής μετακίνηση χωρίς μόνιμο κατάλειμμα.

Τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, η Βάρη, ο Αστέρας της Βουλιαγμένης και οι γύρω περιοχές ήταν βοσκότοποι στους οποίους κατέβαιναν οι Σαρακατσάνοι από τα ορεινά της Πάρνηθας και της Πεντέλης για να ξεχειμωνιάσουν. Μετά την Τουρκοκρατία, όποιον είχε στην κατοχή του πρόβατα τον φώναζαν βλάχο, έτσι προκύπτει και η ονομασία «Βλάχικα».

Το 1917, τρεις οικογένειες Σαρακατσάνων, οι Γουλαίοι, οι Μακροδημητραίοι και οι Μακραίοι, αποφάσισαν να εγκατασταθούν μόνιμα στην περιοχή, ενώ συνέχισαν και την ενασχόλησή τους με την κτηνοτροφία.

Το 1962, ο Χρήστος Γούλας ανοίγει την πρώτη ταβέρνα με την ονομασία «Τσέλιγκας». Στο χώρο που μέχρι τότε βρισκόταν το καφενείο του πατέρα του. Μετά από αυτό ξεφυτρώνουν σταδιακά στην περιοχή κι άλλες χασαποταβέρνες. Η μία δίπλα στην άλλη μοιρασμένες στις δύο πλευρές της λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου. Φτάνοντας στο 1970, το τοπίο πλέον είχε διαμορφωθεί πλήρως. Όλα τα καφενεία – σταθμοί των τσοπάνηδων εξελίχθηκαν στα περίφημα «Βλάχικα». Οι ταβέρνες καθημερινά έχουν πάρα πολύ κόσμο ενώ τα Σαββατοκύριακα γίνεται το αδιαχώρητο… τα παϊδάκια και το κοκορέτσι είναι το νούμερο ένα σε ζήτηση χρόνια τώρα. Μέσα στις τόσες δεκαετίες ύπαρξης των Βλάχικων δεν υπάρχει κάτοικος της Αττικής που να μην έχει δηλώσει την παρουσία του εκεί, ενώ ένα τουλάχιστον πέρασμα έχουν κάνει και διασημότητες ανάμεσά τους ο Ωνάσης, ο Πελέ και η Μπριζίτ Μπαρντό!!

ταβέρνα στα Βλάχικα
ταβέρνα στα Βλάχικα

” Βλάχικα” – παραπάνω από 50 χρόνια ιστορία

Τα Βλάχικα στο πέρασμα των δεκαετιών, έχουν διατηρήσει την ταυτότητά τους και τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα. Στην είσοδο καθεμιάς ταβέρνας, θα συναντήσουμε τσολιάδες – κράχτες, γκλίτσες, τσαρούχια κρεμασμένα και σούβλες που γυρίζουν αδιάκοπα σκορπώντας στον αέρα άφθονη τσίκνα!

Καταλαβαίνουμε λοιπόν, πόσο σημαντική είναι μια καθαρή αποχέτευση στην περιοχή αυτή και στα εν λόγω καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος! Αδιαμφισβήτητα, μια φραγμένη αποχέτευση είναι μεγάλο πρόβλημα για τις ταβέρνες αυτές! Πολλοί εργαζόμενοι στις κουζίνες τους είναι απρόσεκτοι ή βιάζονται με αποτέλεσμα να αδειάζουν μέσα στους νεροχύτες υπολείμματα λαδιών, λιπών και τροφών. Όπως αντιλαμβανόμαστε, αυτό είναι ένα γεγονός που θα αργά ή γρήγορα θα προκαλέσει βλάβη στο αποχετευτικό δίκτυο.

Δεν είναι όμως μόνο οι νεροχύτες αλλά και οι τουαλέτες από τους οποίους μπορεί να ξεκινήσει ένα πρόβλημα. Οι πελάτες συνήθως δεν είναι και πολύ προσεκτικοί που σημαίνει ότι θα πετάξουν χαρτιά ή μωρομάντηλα μέσα στην τουαλέτα όσο και αν οι υπεύθυνοι τους υποδεικνύουν το αντίθετο με σημειώματα που πολλές φορές αναρτούν μέσα στις τουαλέτες!

Μια βουλωμένη αποχέτευση αναδύει δυσάρεστες μυρωδιές ή γεμίζει με πλημμυρισμένα ύδατα κάτι που κανένας ασφαλώς δεν επιθυμεί…

Αποφράξεις στα ” Βλάχικα”

Η εταιρεία Αποφράξεις Βάρη, είναι στο χώρο των αποφράξεων όσα χρόνια υπάρχουν και τα Βλάχικα!

Από το 1970, δραστηριοποιείται στις αποφράξεις και στους καθαρισμούς αποχετευτικών δικτύων και αγωγών και αντιμετωπίζει το όποιο πρόβλημα άμεσα και εντελώς αποτελεσματικά!!

Έχοντας στη διάθεσή της τα πιο σύγχρονα ηλεκτροκίνητα, πιεστικά και ριζοκοπτικά μηχανήματα καθώς και άρτια εκπαιδευμένα και έμπειρα συνεργεία, έρχεται στον χώρο σας μέσα σε μόλις 15΄από τη στιγμή που θα καλέσετε στο τηλεφωνικό της κέντρο!

Αποφράξεις στα Βλάχικα
Αποφράξεις στα Βλάχικα

Η Αποφράξεις Βάρη, αναλαμβάνει να σας απαλλάξει από το μπελά μιας φραγμένης αποχέτευσης, φρεατίου, σιφονιού, τουαλέτας ή κουζίνας.

Είναι πάντα στο πλευρό σας για άντληση υδάτων από κάθε χώρο, για επιθεωρήσεις με χρήση κάμερας υψηλής ευκρίνειας καθώς και για μηνιαίες συντηρήσεις αποχετευτικών δικτύων και αγωγών. Άγρυπνη στις επάλξεις καθώς λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, όλες τις Κυριακές και όλες τις αργίες του χρόνου!

Αποφράξεις στα ” Βλάχικα”, ΜΟΝΟ Αποφράξεις Βάρη γιατί είναι η πιο σωστή επιλογή με εγγυημένο αποτέλεσμα!